İskilip’te İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor

Çorum’un İskilip İlçesi’nde İçme Suyu Şebeke Yenileme çalışması bugün yapılan dualar ve kesilen kurbanla start aldı. Kenti kanserojen madde içeren…

İskilip’te İçme Suyu Şebekesi Yenileniyor

Çorum’un İskilip İlçesi’nde İçme Suyu Şebeke Yenileme çalışması bugün yapılan dualar ve kesilen kurbanla start aldı. Kenti kanserojen madde içeren asbestli borulardan kurtaracak tarihi projede ilk kazma bugün düzenlenen tören, yapılan dualar ve kesilen kurban ile vuruldu. Törene İskilip Belediye Başkan Vekili Fatma Selvi, Belediye Başkanı Recep Çatma’nın eşi Ayfer Çatma, AK Parti İskilip İlçe Başkanı Ali Koçkaya ve yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi ve vatandaşlar katıldı. 8 Ocak 2014 tarihinde proje ihalesi yapılan şehir içme suyu şebekesi yenileme altyapı inşaatı ihalesinin yapımı için önceki ay İller Bankası yetkilileri İskilip’e gelerek proje üzerinde ve sahada geniş çaplı incelemelerde bulundular. Yapımına başlanan proje kapsamında Yazıkıran mevkiinde bulunan 150 tonluk deponun kapasitesi 500 tona, Kalede bulunan 450 tonluk deponun kapasitesi 800 tona çıkarılacak, ayrıca Yedaş’ın arka kısmında belirlenen 2 bin tonluk su rezervi de şehir ana merkezi ile Sanayi Sitesini besleyecek. İskilip’in 85 kilometre uzunluğundaki şehir içme suyu yenileme işini üstlenen firma çalışmalarını 4 farklı koldan yürütecek. Bu çalışma aynı zamanda ilçedeki evlere yivlik suyu kalitesi de getirecek. İskilip’i sağlıksız borulardan su içmekten kurtaracak proje, sağlıklı ve temiz su tüketimine imkan sağlayacak. Yer altında yaşanan su sızıntılarını da giderecek çalışma, su israfının da önüne geçecek. Altyapı çalışması kapsamında 10 metre küplük maslak, 2 klor binası, 10 tahliye sistemi, 1 Vantuz, 3 Debimetre, 4 basınç kırıcı vana ve 2 Klor odası yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X