Islah OSB bizim için bir şans

Çalı Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Başkanı Halil İbrahim Kuzucu, Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sürecinin kendileri için bir şans olduğunu söyledi.

Islah OSB bizim için bir şans

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Kuzucu, dün ÇASİAD Hizmet Binası’nda düzenlenen basın toplantısında Islah OSB çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çalı Sanayi Bölgesi’nin 115 hektar alana sahip olduğunu belirten Kuzucu, bölgede farklı sektörlerden 330 firma bulunduğunu ve 11 bin 500 kişinin istihdam edildiğini kaydetti. Toplam ihracat tutarlarının 250 milyon doların üzerinde olduğuna dikkat çeken Kuzucu, şunları kaydetti: ”Kurulduğumuz günden beri bölgemizde istihdam sağlayarak, yüksek düzeyde vergi ödeyerek ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmaktayız. Ancak zaman içerisinde gelişen şartlar nedeniyle yatırım ile üretim maliyetlerinin artması ve dünya konjonktüründeki değişikliklerden dolayı zor durumlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenle bölgemizde faaliyet gösteren firmaların işbirliğiyle uyum içerisinde üretim yapmaları verimliliği ve karlılığı artıracaktır. Islah OSB süreci bizim için şanstır.”

İHRACAT YAPAMAYACAKLAR

Kuzucu, Avrupa Birliği (AB) müktesebatı gereği 2017 yılından itibaren OSB’ler içinde yer almayan firmaların ihracat yapma şansı olmayacağını vurguladı. Bölgelerinin 2011 yılında çıkan yönetmelikle Islah OSB sürecine dahil edildiğini dile getiren Kuzucu, ”İstenilen katılımcı evraklarını ilgili bakanlığa teslim ederek sürece dahil olduk. Daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın mülk sahiplerinin tamamının katılımını istemesi süreci sıkıntıya sokması sürenin uzamasına neden oldu” diye konuştu.

DÖNÜMÜ 1 TRİLYON LİRA

OSB olduklarında kullanılacak bölge müdürlüğünün de hazır olduğuna işaret eden Kuzucu, ”Şartlarımız uygun olup Islah OSB olmaya hazırız. İnşallah en kısa sürede Ankara’daki temaslarımızın sonuca ulaşmasıyla yeni müjdeleri paylaşabileceğiz” diye konuştu. Kuzucu, bölgede 1 dönüm alanın 1-1,5 milyon liradan satıldığını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X