‘İslam coğrafyasının umudu Türkiye’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, ”Başta Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkasya olmak üzere tüm İslam coğrafyasının yegane umudu Türkiye’dir” dedi.

‘İslam coğrafyasının umudu Türkiye’

Gürses, Merinos AKKM’de gerçekleştirilen geleneksel iftarında yaptığı konuşmada, Ramazan’ın İslam dünyasına huzur ve bereket getirmesini diledi. İslam’ın terörle bağdaşlaştırılmasına şiddetle karşı çıkan Gürses, MÜSİAD olarak her türlü terör eyleminin karşısında ‘ama’sız duracaklarının altını çizdi. 

Gürses, ”Gerek 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi, gerekse İslam coğrafyasında yaşanan üzücü olaylar bize daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Başta Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkasya olmak üzere tüm İslam coğrafyasının yegâne umudu Türkiye’dir” ifadelerini kullandı.

UZLAŞMANIN ADRESİ ÖZGÜRLÜKLER

Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Gürses, uzlaşmanın adresinin özgürlükler ve kök değerler olduğunu söyledi. 

MÜSİAD’ın her zaman bu bilinçle hareket ettiğini ve Türkiye’nin hassasiyetlerine duyarlı bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Gürses, sözlerine şöyle devam etti: 

”Biz her zaman ülkemize ve şehrimize nasıl daha fazla katma değer üretiriz bunun peşindeyiz. MÜSİAD olarak gerek ülkemizde, gerekse dünyanın dört bir yanında süren faaliyetlerimiz ve projelerimizle vazifemizi layıkıyla yerine getiriyoruz. Burada MÜSİAD çalışmalarına destek veren tüm kurum, kuruluş ve MÜSİAD ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.”

ALGI OPERASYONLARI

Vali İzzettin Küçük, İslam’ın algı operasyonlarıyla, dünyada terörle ilişkilendirilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Böylesine maneviyatı yüksek bir akşamda MÜSİAD ailesiyle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da, ‘Ramazan ayı vesilesiyle ülkemizin ve tüm İslam âleminin içinde bulunduğu sıkıntılardan arınmasını diliyorum” diye konuştu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, düzenledikleri iftar programı için MÜSİAD’a teşekkür etti.

SİYASİ VE EKONOMİK İSTİKRAR SİYAK İKİZİ

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, siyasi ve ekonomik istikrarı siyam ikizi olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’nin kalıcı bir siyasi istikrara adım atmış olduğunu savunan Burkay, ”Artık iş, bizlere düşmekte. Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlayan İstihdam Seferberliğine Bursa olarak 80 bin yeni istihdam sözü verdik ve bu sözü verirken MÜSİAD ailesinin potansiyelini arkamızda hissettik. Hamdolsun ilk beş ayda 50 bin istihdamı sağladık” ifadelerini kullandı. 

 

MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen iftar programı, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X