İslami kurallara uygun kasaplık eğitimi

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Dünya Helal Birliği, Yıldırım Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Veteriner Hekimler Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘küçük ve büyük baş hayvan kesim elemanı yetiştirme kursu’ tamamlandı.

İslami kurallara uygun kasaplık eğitimi

7-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen kursta temiz, kaliteli, güvenilir ve helal ürünlere kolay ulaşabilmesi için eğitim verildi. Eğitimde; teknik bilgi-beceri, hayvan refahı, hijyen kuralları, gıda güvenliği ve helal kesim kuralları anlatıldı.

Eğitimler; Dünya Helal Birliği Genel Başkanı Ahmet Gelir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Dr.Veteriner Hekim Muhterem Çakır ve Dünya Helal Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Belgelendirme Komitesi Başkanı Serkan Malhatun tarafından verildi. Eğitim sonunda kesim sırasında oluşabilecek problemleri en aza indirecek teknik bilgi ve İslami usulle ilgili sınav yapıldı. Kasaplık eğitimine müraacaat eden 43 kişiden 39’u kasap belgesi almaya hak kazandı. Belgeler kasaplara törenle teslim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X