İslamlaşma karşıtı gösteriye protesto

Almanya’nın Dresden kentinde ‘Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar’ (PEGIDA) adlı hareketin yaklaşık 15 bin kişiyle düzenlediği gösteri, binlerce kişinin katıldığı karşıt eylemle protesto edildi.

İslamlaşma karşıtı gösteriye protesto

Binlerce kişi, “Nazisiz bir Dresden” adlı inisiyatif tarafından düzenlenen eylemde Tiyatro Meydanı’na kadar yürüdü. Yeşiller Partisi’nin eş başkanları Cem Özdemir ve Simone Peter’in de katıldığı yürüyüşte aşırı sağa karşı ve sığınmacıların Almanya’ya gelmesi yönünde slogan atılarak konuşmalar yapıldı.

Yaklaşık 6 bin kişinin yeraldığı belirtilen yürüyüşe katılan Yeşiller Partisi Eş Başkanı Özdemir, eyleme gerçek Dresden’in ve gerçek Almanya’nın nerede olduğunu göstermek için katıldığını söyledi. Özdemir, ‘Bu ülke eğer bugün bu kadar güçlüyse göçmenlerin de sayesinde bu kadar güçlü. Avrupa Birliği sayesinde bu kadar güçlü. Eski ulus devleti geri isteyenler bu ülkeye zarar veren insanlardır” dedi.

MERKEL’DEN UYARI

Almanya Başbakanı Angela Merkel “Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar” adı altında düzenlenen gösterileri sert dille eleştirdi. Merkel, ”Almanya’da gösteri özgürlüğü vardır ancak başka ülkelerden bize gelen insanlara nefret ve hakarete burada yer yok. O nedenle herkes bu işi başlatanlara karşı dikkatli olsun” açıklamasında bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X