İşler iyiye gidiyor

Zorlukların aşılmaya başladığını ifade eden Canip Karakuş, ”Kredi Garanti Fonu piyasada rahatlama yarattı. Zamanında düşünülmüş bir proje. Can simidi oldu. Alternatif pazar arayışları sürüyor. Önümüzdeki kıştan çok ümitliyiz” dedi.

İşler iyiye gidiyor

ASLIHAN AYDIN

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı (AGSD) Canip Karakuş, giyimde geçen yıl çok kötü olan işlerin bu yıl iyiye gittiğini söyledi.

Karakuş, Bursa’daki mağazasının açılışında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin üretimsiz kalkınamayacağını ifade etti. Kaliteli malın önemine dikkat çeken Karakuş, “Tüm gayemiz üretim olmalı. Çin geldi, bizi geçmeye başladı. Dünya markaları bu ülkeye kaymaya başladı. Ar-Ge işine önem vermeye başladık. İyi fiyatlar ile kaliteli mal üretirsek, satacağımıza inanıyorum” dedi. Laleli, Osmanbey’deki mağazaların iki yıldır duraklamada olduğunu dile getiren Karakuş, “Artık yavaş yavaş açılmaya başladı. Önümüzdeki kıştan çok ümitliyiz. İnşallah mağazaların çok iyi işler yapacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

İRAN ÖNE ÇIKIYOR

Canip Karakuş, Rusya’ya çok büyük cirolarla işler yapıldığını hatırlatarak, bu pazarının eski günlerine dönmesi halinde sektöre büyük canlılık getireceğinin altını çizdi. Sektör açısından geçen yılın çok kötü geçtiğini,  ancak bu yıl işlerin iyiye gittiğini anlatan Karakuş, sektörde alternatif pazar arayışlarının sürdüğüne işaret etti. Karakuş, İran’ın bu dönemde öne çıktığını vurguladı. Kredi Garanti Fonu’nun piyasada rahatlama yarattığını da dile getiren Karakuş, “Zamanında düşünülmüş bir proje oldu. Can simidi oldu” ifadelerini kullandı. 

KARTON BURSA’DAKİ İLK MAĞAZAYI AS MERKEZ’DE AÇTI

Aynı zamanda kadın giyim üzerine faaliyet gösteren Karton’un Yönetim Kurulu Başkanı olan Canip Karakuş, Bursa’daki ilk mağazasını As Merkez Outlet’te açtı. Karakuş, “Türkiye’de 17’inci mağazamız oldu. Bursa’daki potansiyel çok iyi. Devamını da getirmeyi planlıyoruz. Moda tasarımına çok önem veriyoruz. Karton olarak dünya markaları ile çalışıyoruz. Milano’da, Paris’te ne varsa Bursa’ya da o malı getiriyoruz. Fiyatlarımız da çok uygun” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X