İşletmeciler tüketiciden izin almak zorunda

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nca (BTK) yapılan açıklamada, 9 Temmuz 2015 tarihli Kurul Kararı ile işletmecilerin pazarlama ve tanıtım amaçlı haberleşme yapılabilmesi için izin alma zorunluluğu getirildiği belirtildi.

İşletmeciler tüketiciden izin almak zorunda

Söz konusu mevzuat çerçevesinde sesli arama ile e-posta ve SMS gönderiminin de aynı hükümlere tabi olduğu ifade edilen açıklamada, ‘Elektronik haberleşme sektöründe faaliyette bulunan sabit, cep telefonu, internet servis sağlayıcıları ile uydu platform işletmecileri tarafından pazarlama ve tanıtım amaçlı olarak tüketicilerle sesli arama, e-posta ve SMS yöntemiyle izinsiz iletişim kurulamayacak.

Buna aykırı olarak tüketicilerle pazarlama ve tanıtım amaçlı olarak sesli arama yoluyla iletişim kurduğu tespit edilen işletmecilere yazı gönderilerek, ilgili mevzuat kapsamındaki yükümlülükleri hatırlatılmış ve şikayet konusu fiille ilgili denetim faaliyetlerini daha sağlıklı yürütülmesini teminen işletmecilerden mevzuat hükümlerine uyup uymadıklarına ilişkin gerekli bilgiler istenmiştir. İşletmecilerin BTK’nın düzenlediği esaslara uymaması halinde ise BTK İdari Yaptırımlar Yönetmeliği hükümleri uygulanacak’ denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X