İsmail Güneş’in Adı İletişim Lisesinde Yaşatılacak

Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle program düzenledi.

İsmail Güneş’in Adı İletişim Lisesinde Yaşatılacak

Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle program düzenledi. Düzenlenen programda açılışı gerçekleştirilen gazetecilik laboratuvarına, gazeteci İsmail Güneş’in adı verildi. Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle program düzenledi. Okulda düzenlenen programa, Sivas Belediye Başkan Yardımcı Ahmet Özaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, helikopter kazasında hayatını kaybeden İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş, okulda görev yapan öğretmenler, öğrenciler ve kentte görev yapan basın mensupları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy gazetecilerin zor şartlar altında görev yaptığını belirterek, ”Basın önemli bir konu. Akşam televizyonun karşısına geçiyoruz. Haberleri pişmiş bir şekilde izliyoruz. Gazeteciler dağda, kışta, yolda, savaş altında, bombalar altında bizim için çalışıyorlar biz daha iyi doğru bilgiyi alalım, doğru kaynaklardan doğrusunu öğrenelim diye bizim için çalışıyorlar. Çağımızın en önemli mesleklerinden birisi ama bu noktada emeklerinin karşılığını ne kadar alıyorlar bu da tartışılır” dedi. İsmail Güneş’in eşi Yasemin Güneş ise gazeteciliğin fedakarlık üzerine kurulu bir meslek olduğunu ifade ederek, gazetecilerin kutsal bir görev yaptığını belirtti. Konuşmaların ardından Belediye Başkan Yardımcı Ahmet Özaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve Yasemin Güneş günün anısına kentte görev basın mensuplarına plaket verdi. Programın ardından Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ve beraberindekiler helikopter kazasında hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş anısına yaptırılan gazetecilik laboratuvarının açılışını gerçekleştirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X