İsmet Karaca: Neden mi adayım?

CHP İl Başkanlığı’na yeniden talip olan eski Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, ‘‘Neden mi adayım? Çünkü; Bursa milletvekili sayısı 20’ye çıkarken biz mevcudu ancak koruyabildik ve Büyükşehir’i kazanmaya yaklaşmışken başarısız olduk” dedi.

İsmet Karaca: Neden mi adayım?

DERYA DEMİR PINAR

CHP İl Başkanlığı’nda 9 Şubat’daki kongreye sayılı günler kala seçim yarışı hızlandı. Başkanlığa aday olacağı ilan edilen isimlerden eski CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca, dün basın toplantısı düzenleyerek, resmi adaylığını kamuoyuna duyurdu. CHP İl Başkanlığı’nda açıklamasını yapan Karaca’yı Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile örgütten çok sayıda isim yalnız bırakmadı. Önceki kongrede de aday olduğunu anımsatan Karaca, partinin kendisine vereceği her görevi yerine getireceğini söyledi.

YENİDEN ADAYIM, ÇÜNKÜ…

Yeniden aday olma nedenini de açıklayan Karaca, şöyle konuştu: ‘‘Geride bıraktığımız 2 seçimde de bir başarı göremedik. Bursa’da seçilecek milletvekili sayısı 20’ye çıkarken, biz elimizdeki mevcudu ancak koruyabildik. Bundan daha büyük yaramız, yerel seçimlerde de Büyükşehir’i kazanmaya o kadar yaklaşmışken başarısız olunması… Ben böyle bir tabloyu görünce tekrar sorumluluk hissettim.”

KILIÇDAROĞLU’YLA GÖRÜŞTÜM…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla da bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Karaca, ‘‘Genel başkanımıza il başkanlığı için bir ismin tasarrufunda olup olmadığını sordum. O da ‘her adaya eşit mesafedeyim, tek isteğim kongreden kol kola çıkmanız’ şeklinde cevap verdi” ifadelerini kullandı.

Seçilmesi halinde yapacağı icraatları da sıralayan Karaca, şunları kaydetti: ‘‘Yerel yönetimler sekretaryası oluşturacağız. Bin 60 mahallenin hepsinde ayak izimiz olacak. Ayrıca çok acilen bir parti binası lazım. Kent merkezine ulaşımı kolay bir arsa alarak, yeni bir parti binası inşa etmek için çoban ateşini yakacağım. Bir sonraki il kongremizi iktidar olarak yapacağız.”

CHP İL’DE 4 ADAY YARIŞACAK

CHP’de 9 Şubat’ta yapılacak il kongresi, 4 adayın yarışıyla hareketli geçecek. Mevcut İl Başkanı Hüseyin Akkuş, eski İl Sekreteri Erol Gülmez, eski Yıldırım İlçe Başkanı Avukat Güner Aklan ve eski Osmangaz İlçe Başkanı İsmet Karaca, iş bakanı olmaki çin delegelerden oy isteyecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X