Bursa’da yeniden ihale edilen metro hattı!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Emek-Şehir Hastanesi metro hattının tekrarlanan ihale fiyatına tepki gösterdi.

Bursa’da yeniden ihale edilen metro hattı!

İhalenin aynı şirkete, 342,8 milyon lira zamla verildiğini dile getiren İsmet Karaca, “Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu hat için 600 milyon lira maliyet hesaplayıp kamuoyuna duyurmuştu. Bu hat 1.6 milyar liraya ihale edilince, maliyetin yaklaşık üçe katlanmasına itiraz etmiştik. İhale tekrarlandı ve bu kez 1 milyar 950 milyon 628 bin 508 liraya yine aynı şirkete verildi. Maliyet de 3 kattan fazlası oldu” dedi.

CHP İl Başkanı Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Söğüt İnşaat-Taşyapı İnşaat ortaklığına verilen ihale, o tarihteki kurla 204 milyon dolarken ve bu rakam bile benzer projelerle karşılaştırdığımızda en az yüzde 30 pahalıyken, ihale birkaç gün önce tekrarlandı. Rekabet koşulları yine oluşturulmadı ve bu kez 1 milyar 950 milyon liraya yani bugünkü kurla 233 milyon dolara aynı şirketlere verildi. Değişen hiçbir şey yok ama tekrarlanan bu ihalede ne oldu da dolar bazında yüzde 14 zam yapıldı? Bu ihalenin, Kamu İhale Kurumu’nca onaylanması durumunda yeniden idari yargıya götürülerek iptalinin talep edilmesi gerekiyor. Hukuksuz bir işlemle kamu zararına yol açılmış bulunmaktadır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X