İspanya Başbakanı sahte Katalan başkanına randevu verdi

Katalan radyosunun telefon şakasına inanan İspanya Başbakanı Rajoy, kendisini Katalonya’nın yeni başkanı Puigdemont olarak tanıtan kişiye randevu verdi.

İspanya Başbakanı sahte Katalan başkanına randevu verdi

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalan radyosunun yaptığı telefon şakasının mağduru oldu.

“Flaixbac” adlı Katalan radyosunda sabahları yayınlanan bir programda telefonda kendisini Katalonya’nın yeni seçilen başkanı Carles Puigdemont olarak tanıtan bir kişi Başbakanlık Ofisi’ni arayarak, İspanya Başbakanı Rajoy ile görüşmeyi başardı.

Telefonda karşısındakinin Katalan başkanı olduğunu zanneden Rajoy, konuşmasına çok rahat bir şekilde “Başkan, hayat nasıl gidiyor?” diye başladı.

Sahte başkana randevu verdi

“Söyleyeceklerimiz aşağı yukarı bilinse de işi resmiyete dökmek için siz ve ben oturup konuşmalıyız” diyen sahte Katalan başkanına randevu veren Rajoy, “Bu hafta biliyorsun Kral tüm siyasi parti başkanlarıyla konuşup, hükümeti kurma görevini verecek. Benim önümüzdeki hafta programım serbest. 25’inde pazartesi günü size telefon ederim. En geç 48 saat içinde görüşürüz” şeklinde konuştu. 

Radyo programındaki sunucunun bunun bir telefon şakası olduğunu söylemesi üzerine, sadece radyonun adını öğrenmek isteyen Rajoy, teşekkür ederek telefonu kapattı.

Katalan radyosunun sunucusu Carles Perez ise şaka da olsa Katalonya ile İspanya merkez hükümeti arasındaki buzların biraz olsun erimesine yardımcı olmak istediğini söyledi. 

Perez, bir gün önce de Rajoy taklidi yapan bir kişiyle Katalonya özerk yönetimine telefon ederek Puigdemont ile görüşmeye çalıştıklarını ancak sekreterlerin bunun bir telefon şakası olduğunun farkına vararak, telefonu Katalan başkanına 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X