İspanya sandık başında

İspanya’da, yaklaşık 36,5 milyon seçmenin, gelecek 4 yılda ülkeyi yönetecek iktidarı belirleyeceği genel seçimde oy kullanma işlemi başladı.

İspanya sandık başında

İspanya’da, genel seçimde oy kullanma işlemleri başladı. İspanyollar, gelecek 4 yılda ülkeyi yönetecek iktidarı belirlemek için yapılan seçimde, yerel saatle 20.00’ye (TSİ 21.00) kadar oy kullanabilecek. 

Ülkede 36 milyon 510 bin 902 kayıtlı seçmenin sandık başına gittiği genel seçimde, 18 yaşını yeni dolduran 1 milyon 583 bin 560 kişi ilk defa oy verebilecek. Seçimde, meclisteki 350, senatodaki 208 koltuk için 4 binden fazla aday yarışıyor. 

Ülke genelinde olası terör saldırısına karşı alarm seviyesinin 4’e çıkarıldığı seçimin güvenliği için 91 bin 702 polis ve jandarma görev yapacak.

Seçimde, mevcut durumda ülkeyi yöneten sağ görüşlü Halk Partisi (PP), ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ve ilk defa genel seçime katılan Ciudadanos ve Podemos, iktidara gelme olasılığı bulunan partiler olarak görülüyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X