İspanya’da Esad ailesine büyük şok

İspanya’da Ulusal Mahkeme yargıçlarından Jose de la Mata, Suriye lideri Beşşar Esad’ın amcası Rıfat Esad başta olmak üzere Esad ailesinin bazı üyeleri hakkında kara para aklama iddiasıyla soruşturma başlattı.

İspanya’da Esad ailesine büyük şok

EFE haber ajansı, terörizm, organize suçlar gibi büyük davalara bakan Ulusal Mahkeme yargıçlarından de la Mata’nın Esad ailesinin bazı üyelerinin ülkenin güneyindeki Endülüs bölgesinde lüks yat limanlarıyla tanınan Banus ve Marbella kentlerindeki kara para akladığına yönelik iddialarla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.

 

Soruşturma kapsamında şimdiye kadar çoğunluğu Banus limanında olmak üzere toplam 15 iş yerinde arama yapıldığı ve Rıfat Esad ile bağlantısı olan 16 kişiye ait 76 banka hesabına ve Esad ailesinin İspanya’daki tüm mal varlığına tedbir amaçlı el konulduğu bildirildi.

 

Geçen yıl Fransa’da “kamuya ait fonları kötüye kullanmak” ve “para aklamak” suçlarından mal varlığına el konulan Rıfat Esad’ın, diğer aile üyeleriyle Marbella ve Banus’ta bir lüks otel, çiftlik, yazlık evler ve iş yerlerinden oluşan toplam 503 gayrimenkulün sahibi olduğu biliniyor. Rıfat Esad, 6 çocuğu ve eşlerinin İspanya’daki mallarının toplam değerinin 700 milyon avroyu bulduğu tahmin ediliyor.

 

78 yaşındaki Rıfat Esad, kardeşi Hafız Esad iktidarında Suriye’de devlet başkanı yardımcısı olarak görev yapmış ve 1982 yılında yaşanan Hama katliamının kilit ismi olarak öne çıkmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X