İspanya’da yasak Türkiye’de serbest!

Türkiye’deki yaban geyikleri İspanyol avcıların yeni gözdesi oldu.

İspanya’da yasak Türkiye’de serbest!

İspanyol avcılar kendi ülkelerinde yasak olan ancak Türkiye’de serbest bırakılan avladıkları geyiklerle dergilere pozlar verdiler. İspanya’da hükümet tükenme noktasına gelen ve doğal miras olarak kabul ettiği yaban geyiklerin korunması yönünde karar alınca Türkiye İspanyol avcıların yeni cenneti olmaya başladı. 

Türk topraklarında avladıkları geyikleri öve öve anlatan İspanyollar Türkiye’nin tam bir avcılık ülkesi olduğuna işaret ettiler. Türkiye’ye av turizmi altında yolculuk yaptığını ve özellikle Antalya dağlarında geyik avlanmasına çıktıklarını hatırlatan bir İspanyol “Cazawonke” dergisine yazdığı anılarında Türk meslektaşlarından gördüğü kolaylıkları anlattı ve bu seyahati herkese tavsiye etti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen av turizmi kapsamında düzenlenen av organizasyonları çerçevesinde, 2013-2014 av yılında Türkiye’nin 2 milyon 528 bin lira gelir elde ettiği açıklanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X