Isparta’da Gül Festivali

Gönen ilçesine bağlı Güneykent beldesinde bu yıl ilk kez Gül ve Hasat Festivali düzenlendi. Festival kapsamında yerli ve yabancı turistler gül bah…

Isparta’da Gül Festivali

Gönen ilçesine bağlı Güneykent beldesinde bu yıl ilk kez Gül ve Hasat Festivali düzenlendi. Festival kapsamında yerli ve yabancı turistler gül bahçelerinde gül topladı, ardından ziyaretçiler Gülhane adı verilen bölüme geçerek eski yöntemlerle gül yağının nasıl elde edildiğini izlediler. Son olarak ziyaretçiler GÜLBİRLİK’e ait olup festival kapsamında açılışı yapılan Gül Müzesinde incelemede bulundular. Festivalin açılış töreninde konuşan Güneykent Belediye Başkanı Fahreddin Gözgün, dünyanın gül bahçesinin Isparta olduğunu söyledi. Dünyada gül üretiminde Isparta’nın önemine dikkat çeken Gözgün, bu gül bahçelerinin olduğu yerlerden biri olan Güneykent’in bu festivale ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirtti. Gözgün, “Güneykent’e gül toplama zamanı boyunca yerli ve yabancı turistler gelmekte. Gül turizmini daha çok geliştirme hedefindeyiz” dedi. Festival yerel sanatçıların konseriyle devam etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X