Isparta’da Hırsızlık Olaylarında Azalma

Isparta’da yılın ilk altı ayında hırsızlık olayları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 oranında azalırken, 16 gasp olayı aydınlatıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi verilerine göre, yılın ilk altı ayında il de hırsızlık olayları geçen yılın

Isparta’da Hırsızlık Olaylarında Azalma

Emniyet Müdürü Halil Altan, evden hırsızlık olaylarında yüzde 16, işyeri hırsızlığı olaylarında yüzde 32, oto hırsızlığı olaylarında yüzde 55, otodan hırsızlık olaylarında yüzde 13 azalma yaşandığını belirtti. 16 gasp olayının tamamında aydınlatıldığını kaydeden Altan, “Temmuz ayında Davraz Mahallesinde park halinde bulunan kamyonetinin çalınması olayında, Plaka Tanıma Sistemi kayıtları incelenerek aracın bulunduğu yer tespit edildi. Araç içerisinde H.T yakalandı. H.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Anadolu Mahallesinde bulunan bir sitenin bodrum katında bulunan bakır kap ve eşyaların bir erkek şahıs tarafından götürüldüğü ihbarı üzerine yapılan çalışmada M.Ü. isimli şüpheli yakalandı. Daha önceden de çok sayıda benzer suçlardan kaydı bulunan şüpheli tutuklandı. Hızırbey Mahallesinde market hırsızlığı olayına karışan F.D. yakalanırken; şüphelinin son 15 gün içerisinde yaklaşık 8 defa aynı işyerine gelerek bu olayları gerçekleştirdiği, çaldığı eşyaları Zafer ve Muzaffer Türkeş Mahallelerinde çeşitli kişilere sattığı ortaya çıktı. Çalınan eşyalarla birlikte 4 adet market aracı da bulunarak işyerine teslim edildi. Şüpheli F.D. 6 ayrı suçtan çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X