Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, ‘Ekmek Tarlada Çiftçinin, Sofrada Senin Emeğin’ sloganı ile düzenlendiği ‘Bayat Ekmek Yemek Yarışması’ ile ekmek israfına dikkat çekmek istiyor. Yarışmanın ilk aşamasında kamuoyunda farkındalık yaratmak için Bursa’da tanınmış 10 kadın Gastro Akademi’de usta şeflerin eşliğinde bayat ekmeklerden yemek yaptı.
‘Bayat Ekmek Yemek Yarışması’na başvuruların 18 Nisan’a kadar devam edeceği belirtilirken, 20 Nisan’da BUSMEK Ertuğrul Kurs Merkezi’nde yapılacak değerlendirmeler sonucunda ilk üçe girenlere çeşitli hediyeler verileceği açıklandı.
KADIN İSRAFTA DAHA HASSAS
Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, “Evde ekmek israfı konusunda en fazla hassasiyet gösterecek olan kadınlardır. Ayrıca toplu yemek yenilen yerlerde ekmek israfı çok daha fazla yapılıyor. Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bizler de bu noktaya dikkat çekmek ve bir farkındalık oluşturmak amacıyla projeyi hayata geçirdik. İlk aşamayı tamamladık. İkinci aşamada yarışmamız olacak. Katkı koyan tüm dostlarımıza, çalışmalarımızı destekleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanız Alinur Aktaş’a ve Bursa Kent Konseyi Başkanvekilimiz Şuayip Toprak’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
KATILIMCILARA PLAKET…
Etkinliğin sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak ve Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık tarafından katkılarından dolayı Gastro Akademi Kurucusu Recep Hakan Ziya’ya, yarışmanın lansmanına katılan iş kadınları Nurcan Özdemir, Ferah Aslanoba ve Aslı Elibol, Gazeteci Huriye Gül Kolaylı, Avukat Sibel Özbudak, Diyetisyen Gözdem Başarır, Milli Sporcu Ayşe Dalgıç, Nilüfer Kadın Korosu Derneği Şefi Aysel Gürel ile Bursa Esnaf Kadınlar Derneği (BEKAYDER) Başkanı Hacer Özyürek’e plaket verildi.