İsrail 9 şüpheliyi gözaltına aldı

Batı Şeria’da evi kundaklanan bir ailenin yanarak ölmesi İsrail ile Filistin arasında gerginliğin tırmanmasına yol açtı.

İsrail 9 şüpheliyi gözaltına aldı

Yahudi yerleşimcilerin geçen hafta Filistinlilere ait bir evi kundakladığı Duma beldesinde toplanan Filistinlilere İsrail askeri müdahale etti. Çıkan olaylarda 3 Filistinli yaralandı. 18 aylık bebek Ali Devabişe’nin yaralanan babası Saad Devabişe’nin de hayatını kaybetmesini protesto eden Filistinlilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale edildi. 

Filistinliler tarafından Yahudi yerleşimcilere karşı oluşturulan güvenlik noktasından geçen araçlar didik didik arandı. Filistinli güvenlik görevlileri yeni kundaklama olaylarının önüne geçmek için araçlarda silah ve patlayıcı madde olup olmadığını kontrol ediyor. Bu arada İsrail polisi Batı Şeria’da gece saatlerinde düzenlediği operasyonda Filistinli ailenin evinin kundaklanması olayına karıştığı sanılan 9 kişinin gözaltına alındığı açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X