İsrail 9 yıl sonra ilk kez izin verecek

İsrail’in, 2007 yılından bu yana ilk kez Gazze’ye Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı’ndan araç girişine izin vereceği bildirildi.

İsrail 9 yıl sonra ilk kez izin verecek

Perşembe günü bazı otomobil ve otobüslerin Gazze’ye gireceğini ifade eden Filistin Yönetimi Sivil İşler Bakanlığı Enformasyon Müdürü Muhammed el-Mukadime, sayıya ilişkin bilgi vermedi. Konuyla ilgili İsrail tarafından açıklama yapılmazken, anlaşma uygulandığı takdirde, 2007 yılından bu yana sadece yabancı pasaport taşıyan ve istisnai durumlardaki insanların geçişi için kullanılan Beyt Hanun’dan Gazze’ye ilk kez araç girmiş olacak. 

Gazze’de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6’sı, İsrail’in kontrolünde bulunuyor. Bu kapılardan ticari amaçla kullanılan 4’ü Hamas’ın seçimleri kazanarak görevi devralmasının ardından Haziran 2007’de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria’ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim Kapısı da çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X