İsrail askerinden ‘savaş’ tehdidi

İsrail Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, ülkesinin gelecekte Lübnan sınırındaki ‘düşmanlarıyla’ yeniden savaşacağını söyledi.

İsrail askerinden ‘savaş’ tehdidi

İsrail’in 7 Temmuz 2014’te Gazze’ye düzenlediği çoğunluğu sivil 2 binden fazla Filistinli’nin öldüğü saldırıları ‘başarı’ olarak nitelendiren Grantz, İsrail’in kuzey sınırındaki düşmanlarıyla yeni bir savaş yapmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Genelkurmay Başkanlığı görevini Gadi Eizenkot’a devredecek olan Grantz, Lübnan sınırındaki bölgelerde yeni bir savaşa gerek olup olmadığı yönündeki bir soruya, “Evet, kesinlikle var” yanıtını verdi.

LİEBERMAN: AN MESELESİ

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman da, Hamas ile girilecek bir savaşın an meselesi olduğunu söyledi. İsrail Radyosu’nun haberine göre Lieberman, ‘Mevcut durumun değiştirilmesi ve ülkede sükunetin sağlanması düşmana karşı korku dengesinde değişiklik yapılmasını gerektirir. Hamas ile savaş sadece an meselesidir’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X