İsrail askerleri evleri bastı: 1 yaralı 9 gözaltı

İsrail askerlerinin çeşitli kentlerde bazı evlere düzenlediği baskınlarda ‘arandıkları’ gerekçesiyle 9 Filistinli gözaltına alındı, bir Filistinli yaralandı.

İsrail askerleri evleri bastı: 1 yaralı 9 gözaltı

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail güçleri sabah saatlerinde Beytullahim yakınlarındaki Ed-Dehişe Mülteci Kampı’na baskın düzenleyerek 2 Filistinliyi gözaltına aldı. 

Baskına tepki gösteren Filistinli gençlere İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale etmesi üzerine,  gerçek merminin isabet ettiği 1 Filistinli yaralandı, onlarca kişi ise atılan gazdan etkilenerek zor anlar yaşadı.İsrail askerleri, El-Halil kentinde 3, Nablus’ta 3 ve Tulkerem’de de 1 kişiyi evlerine düzenlediği benzer baskınlarla gözaltına aldı.

Öte yandan İsrail ordu radyosundan yapılan yazılı açıklamada ise, ‘Çeşitli kentlerde 3’ü Hamas üyesi 6 Filistinlinin gözaltına alındığı’ belirtildi. Açıklamada gözaltı nedeninin söz konusu kişilerin İsrail güvenliğini tehdit eden eylemlere katılmaları olduğu ileri sürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X