‘İsrail ateşle oynuyor’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Mescid-i Aksa’daki her ihlal ve işgal hareketi ateşle oynamaktır. İsrail şu anda ateşle oynuyor” dedi.

‘İsrail ateşle oynuyor’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlediği basın toplantısında, “Mescid-i Aksa’daki her ihlal ve işgal hareketi ateşle oynamaktır. İsrail şu anda ateşle oynuyor” dedi.

İsrail askerlerinin, Mescid-i Aksa Külliyesi içerisindeki bölüme Müslümanların girişini engellediğini hatırlatan Kalın, şöyle konuştu:

“Mescid-i Aksa Külliyesi içerisindeki bölüme Müslümanların girişini engelleyen İsrail askerleri, maalesef onlarca kişinin de yaralanmasına neden oldu. Bunun amacının ne olduğunu biliyoruz. El-Halil kentinde Hz. İbrahim Cami’nde yaptıkları gibi Mescid-i Aksa’nın da belli bölümlerini zamansal ve mekansal olarak taksim etmeye çalışmaktadır İsrail yönetimi. Böylece oraya aşırılıkçı Yahudi yerleşimcilerin girmesini meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Bunlar yapılırken İsrail askerlerinin koruması altında kirli postallarıyla Mescid-i Aksa’nın pak topraklarına, halılarına, camilerine ayak basmalarını şiddetle kınıyoruz.”

“Yanlı bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkla her buluşmasının “seçim kampanyası” olarak yansıtılmak istendiğine dikkati çeken Kalın, “Cumhurbaşkanımızın halkla temasını, her buluşmasını ‘Bakın, bir seçim kampanyası yürütüyor, siyasi bir faaliyetin içerisinde’ gibi yansıtılmasını biz bir kere çok kasıtlı, yanlı bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X