İsrail hakkındaki soruya cevap verdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “YPG, PYD vesaire gibi örgütlerin gerek sahada, gerekse siyasi olarak masada (Cenevre görüşmelerinde) bulunmasıyla ilgili bizim tavrımız son derce açık ve nettir. Birçok müttefikimiz de ‘PKK ile PYD aynıdır, araları

İsrail hakkındaki soruya cevap verdi

Kalın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında Alman televizyonunda hakaret içerikli mizah programı hazırlayan Jan Böhmermann hakkında Mainz Savcılığının soruşturma başlatması ile ilgili olarak, “Bundan sonrası Alman makamlarının yürüteceği, Alman hukuk sistemi çerçevesinde ilerleyecek bir süreçtir. Ama şunun altını çizmek isteriz, bir ülkenin Cumhurbaşkanına ve bir halkı hedef alarak, bu tür hakaret içeren, galiz ifadelerle yapılan saldırıların ifade ve basın özgürlüğüyle hiçbir ilgisi yoktur. Dünyanın her yerinde bu hakarettir, bir suçtur. Bununla ilgili de Alman makamları süreci takip ediyor, biz de yakından takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HALEP’E RUSYA DESTEKLİ REJİM OPERASYONU

Kalın, Halep’e Rusya destekli operasyonla ilgili olarak ise “Bir taraftan ‘çatışmalar dursun’ diye bütün uluslararası toplumun katkısı ve desteği ile bir anlaşmaya varacaksınız ama öbür tarafta da Halep’te, İdlib’de, başka yerlerde ‘DAİŞ’e karşı mücadele ediyoruz’ bahanesi ile bu operasyonları devam ettireceksiniz. Bunun tabii ki kabul edilmesi mümkün değil. Bizim Halep’ten gelebilecek muhtemel yeni göç dalgası ile ilgili endişelerimiz de devam ediyor”  değerlendirmesinde bulundu.     

İSRAİL İLE İLİŞKİLER

Kalın ayrıca, Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleşmesine dair yürütülen müzakereler kapsamında mutabakat metninin nihai olarak masaya konulmadığını, taraflar arasında görüşmelerin süreceğini söyledi.   

Kalın, tazminat konusunda belirli bir noktaya gelindiğini belirtti.   

Dışişleri Bakanlığı geçen hafta mutabakat metninin nihaihale getirilmesi ve farklılıkların giderilmesi yönünde ilerleme sağlandığını ve Türkiye ve İsrail heyetlerinin anlaşmanın sonraki toplantıda sonuçlandırılması hususunda uzlaştığını açıklamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X