İsrail İran’ı Şam’da vurdu!

İsrail, Şam yakınlarındaki Hizbullah’ın silah deposunu vurdu.

İsrail İran’ı Şam’da vurdu!

Depo Tahran’ın Suriye yönetimine iç savaşta destek olan Hizbullah’a düzenli olarak ticari ve askeri kargo uçaklarıyla gönderdiği silahlardan oluşuyor.

Suriye’nin başkenti Şam’daki uluslararası havaalanı yakınları sırasında dün sabah çok büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın, İsrail’in düzenlendiği bir hava saldırısından kaynaklandığı, İran tarafından Hizbullah’a gönderilen silahların tutulduğu bir deponun vurulduğu belirtildi. Beş hava saldırısının düzenlendiği, ağır maddi hasar bulunduğu belirtildi. 

İsrail Ordusu Radyosu’na konuşan İsrail İstihbarat Bakanı Israel Katz, ‘Suriye’de meydana gelen olayın İsrail’in, İran’ın Hizbullah grubuna ileri seviye silah transferini engelleme politikasıyla tamamen uyuştuğunu doğrulayabilirim. Başbakan, ne zaman elimize ileri seviye silahların Hizbullah’a sevkiyatına dair istihbarat geçerse harekete geçmemizi söyledi’ şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X