İsrail karıştı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun aşırı sağcı Evimiz İsrail’in lideri Avigdor Lieberman’la koalisyon görüşmeleri yapması kabinede ipleri kopardı. Netanyahu’nun Lieberman’a koltuğunu vermeyi planladığı Savunma Bakanı Moşe Ya’alon istifa etti.

İsrail karıştı

Ya’alon, devam eden koalisyon pazarlıklarına tepki göstererek görevinde ayrıldığını duyurdu. Ya’alon, Twitter mesajında, ‘Başbakanı tavrı, son gelişmeler ve ona karşı duyduğum güven eksikliği nedeniyle hem hükümet hem de parlamentodaki görevimden ayrıldığım ve siyasete ara vereceğim konusunda bilgilendirdim’ diye yazdı.

Başbakan Netanyahu ile Ya’alon arasındaki gerilim geçen hafta başlamıştı.  Ya’alon’un ‘Günümüz İsrail’i Nazi Almanyası’ndan izler taşıyor’ diyen Genelkurmay Başkan Yardımcısı Yair Golan’a destek verirken, Netanyahu bu açıklamaları ‘uygunsuz’ olarak nitelemişti. Ancak Netanyahu’nun koalisyon görüşmeleri yaptığı aşırı sağcı Evimiz İsrail lideri Lieberman’a savunma bakanlığını teklif etmesi iki isim arasındaki ipleri tamamen kopardı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X