İsrail kimya tesisini vurdu

Suriye’nin Hama kenti yakınlarındaki Masyaf bölgesinde kimyasal silah ve füzelerin üretildiği bir fabrika, İsrail uçakları tarafından bombalandı.

İsrail kimya tesisini vurdu

Önceki gece düzenlenen saldırıda, araştırma merkezi ile askeri bir üssün hedef alındığı kaydedildi. Suriye ordusu, iki askeri personelin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

ABD, Şam yönetiminin bu tesiste kimyasal silah geliştirdiğini öne sürüyor. İsrail basını da hedefin Suriye rejimi tarafından kimyasal silah geliştirmek için kullanılan bir bilimsel araştırma merkezi olduğunu belirtti. 

Suriye ordusundan yapılan açıklamada ise bilimsel araştırma merkezinden bahsedilmedi.

Masyaf, Suriye’nin müttefiki Rusya’nın donanma üssünün bulunduğu kıyı kenti Tartus’a yaklaşık 60 kilometre mesafede bulunuyor. 

Suriye ordusunun Masyaf’ın kuzeyinde eğitim kampı ve Bilimsel Çalışma ve Araştırma Merkezi’nin (SSRC) bir kolunu içeren bir askeri tesisi bulunuyor. 

ABD, Suriye rejimini, Bilimsel Çalışma ve Araştırma Merkezi’nde Han Şeyhun kasabasındaki saldırıda kullanıldığı öne sürülen sarin gazını geliştirmekle suçluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X