İsrail yolcu uçağıyla bakın ne taşımış!

İsrail havayolu şirketi El Al’ın, İsrail istihbarat servisi MOSSAD’ınn faaliyetleri için kullanıldığı ortaya çıktı.

İsrail yolcu uçağıyla bakın ne taşımış!

İsrail havayolu şirketi El Al’ın aynı zamanda istihbarat için kullanılan bir paravan şirket olduğu ortaya çıktı. Ulaşılan belgelere göre, İsrail gizli servisi Mossad, El Al Havayolları’nın uçaklarında silah taşıdı. Şirkette çalışanlardan bazıları ise kurye olarak kullanıldı.

Al-Jazeera’nın haberine göre, Mossad için çalışan El Al yetkilileri, havaalanında her noktaya sınırsız erişebiliyorlardı. Bu, onlara Güney Afrika’ya giriş-çıkış yapan herkes hakkında bilgi toplama fırsatı oluşturuyordu.

‘ARANMAMA’ AYRICALIĞI VAR

Bir başka gizli rapora göre ise El Al uçakları, yasak bölgelerde aranmama ayrıcalığına sahip. 2009 yılında Güney Afrika’daki televizyon programı Carte Blanche’a konuşan bir Johannesburg Havalimanı çalışanı, İsrail’in iç güvenlik servisi Shin Bet için çalıştığını itiraf etmişti.

Carte Blanche’ın bu yayını, Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı’nı harekete geçirmiş, İsraillilerin silah taşıma izimleri geri çekilmişti. Daha sonra da bütün itirazlara rağmen El Al çalışanlarının diplomatik dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X