İsrail’de IŞİD gözaltıları

İsrail vatandaşı 6 Filistinli “IŞİD’e katılmayı planladıkları” iddiasıyla gözaltına alındı.

İsrail’de IŞİD gözaltıları

İsrail vatandaşı 6 Filistinlinin “IŞİD’e katılmayı planladıkları” iddiasıyla gözaltına alındıkları bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, “Tel Aviv’e 15 mil uzaklıktaki Calculya şehrinde IŞİD ile bağlantılı oldukları tespit edilen 6 kişi gözaltına alındı. Söz konusu grup Suriye’ye giderek IŞİD‘e katılmayı planlıyordu” ifadelerine yer verildi. 

İsrail’in Haaretz gazetesinde yer alan haberde de İsrail iç istihabarat birimi Şin Bet tarafından gözaltına alınan kişilerin “Türkiye üzerinden geçiş yaparak IŞİD saflarına katılmayı planladığı” öne sürüldü.

Haberde ayrıca, ilgili soruşturmanın “Calculya şehri sakinlerinden Nadeh Salih isimli bir Filistinlinin üç hafta önce yamaç paraşütü ile Suriye tarafına geçmesinin ardından başlatıldığı” bilgisine yer verildi.

Nadeh Salih isimli 23 yaşında Arap asıllı bir kişinin İsrail’den yamaç paraşütüyle Suriye’ye kaçak geçiş yaptığı açıklanmıştı.

İsrail bakanlar kurulu geçtiğimiz ay IŞİD‘i terör örgütleri listesine eklemişti. İsrail güvenlik birimleri, geçtiğimiz yıldan buyana 20’den fazla İsrail vatandaşı Filistinliyi “IŞİD bağlantısı ya da sempatisi” gerekçesiyle gözaltına aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X