İsrail’den ‘Batı Şeria’yı bölme’ planı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “Filistinlilerin saldırıları” sebebiyle Batı Şeria’nın kuzeyi ile güneyinin bir birinden ayrılması konusunun araştırılması yönünde talimat verdiği bildirildi.

İsrail’den ‘Batı Şeria’yı bölme’ planı

İsrail radyosunun haberine göre, Netanyahu’nun güvenlik yetkilileriyle yaptığı toplantıda “Filistinlilerin saldırılarına” karşılık vermek amacıyla uygulanması öngörülen bir dizi cezai yaptırım masaya yatırıldı. Söz konusu yaptırımların başında, “Batı Şeria’nın kuzeyi ile güneyinin bir birinden ayrılması, İsraillilere yönelik saldırıları gerçekleştirenlerin yakınlarının çalışma izinlerinin iptal edilmesi” konularının geldiği belirtildi.

Toplantı ayrıca, özellikle Kudüs civarında yer alan kontrol noktalarındaki aramaların sıkılaştırılması kararı alındığı kaydedildi.

Başbakan Netanyahu dün İsrail polisine saldırdığı iddia edilen 3 Filistinlinin öldürülmesinin ardından Savunma Bakanı Moşe Yalon, İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan ve güvenlik birimlerinin yetkilileriyle bir araya gelmişti.

İsrail’in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınları nedeniyle Ekim 2015’ten bu yana bölgede gerginlik giderek artıyor. Batı Şeria ve Kudüs’ten hemen hemen her gün “İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu” iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X