İsrail’den Gazze’ye bombardıman

İsrail roket fırlatıldığını gerekçe göstererek, Gazze’ye bir kez daha hava saldırısı düzenledi.

İsrail’den Gazze’ye bombardıman

Refah ve Han Yunus kentleri ile kuzeydeki Beyt Lahiye beldesine bomba yağdı.

İsrail Gazze Şeridi’nden ülkelerine yapıldığını açıkladıkları roket saldırısına karşılığını vermekte gecikmedi. 

Savaş uçakları, Gazze’nin güneyinde bulunan Refah ve Han Yunus kentleri ile kuzeydeki Beyt Lahiye beldesinde İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri’ne ait askeri noktalar ile bir tarım arazisine hava saldırıları düzenledi. Can kaybı olmayan hava saldırılarında hedef alınan noktaların çevresindeki bazı evlerde hasar meydana geldiği belirtildi.

İsrail Ordusu’ndan yapılan yazılı açıklamada, ‘İsrail’in güneyine roket atılmasına karşılık Gazze’deki terör hedeflerine hava saldırısı düzenlendi. İsrail topraklarını hedef alan herhangi bir saldırıdan Hamas sorumludur’ denildi.

İsrail polisi Gazze Şeridi’nden ülkelerinin güneyine bir roket fırlatıldığını açıklamıştı. 

HAMAS’A AĞIR SUÇLAMA

Öte yandan Uluslararası Af Örgütü, radikal Hamas örgütünü geçen yıl İsrail’le işbirliği yaptıkları iddiasıyla birçok Filistinli’ye işkence uygulamak ve idam etmekle suçladı. Uluslararası Af Örgütü’nün raporuna göre Hamas geçen yaz İsrail’le yaşanan savaş sırasında en az 23 Filistinli’yi idam etti. 

Raporda söz konusu kişilerin ‘İsrail’le işbirliği yapmakla’ suçlandığı belirtildi. İsrail’le süren 50 günlük savaş süresince Hamas’ın Gazze Şeridi’nde büyük bir operasyon başlattığı ve ‘işbirlikçi’ olmakla suçladığı kişileri, kamuoyunun gözü önünde idam ettiği kaydedildi. 

Rapora göre öldürülenlerden 16’sı Gazze Savaşı öncesinde cezaevinde tutukluydu. Bu kişiler arasında zihinsel engelli eski bir polis memurunun da bulunduğu ve 15 yıl hapis cezasına mahkum edildiği belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X