İsrail’den skandal hamle! Aşıların Gazze Şeridi’ne girişine izin vermedi…

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, gönderdikleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının İsrail makamları tarafından abluka altındaki Gazze Şeridi’ne girişine izin verilmediğini duyurdu.

İsrail’den skandal hamle! Aşıların Gazze Şeridi’ne girişine izin vermedi…

Bakan Keyle, yaptığı yazılı açıklamada, 2 bin dozluk Rus SputnikV aşısının Kovid-19 hastaları için ayrılmış yoğun bakım odalarında çalışan sağlık personeli ve acil servislerdeki sağlık çalışanları için gönderildiğine dikkati çekti.

İsrail’i bu tutumunun “keyfi ve tüm uluslararası normlara, yasalara ve anlaşmalara aykırı” olduğunu vurgulayan Keyle, Filistin hükümetinin aşıları Gazze Şeridi’ne mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak için bir dizi uluslararası kuruluşla temas halinde olduğunu kaydetti.

Bu, 14 yıldır İsrail ablukasından dolayı sağlık alt yapısının büyük oranda zarar gördüğü Gazze Şeridi’ne koronavirüs aşısını ulaştırmak için yapılan ilk girişimdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı 4 Şubat’ta 10 bin doz “Sputnik V” aşısı aldığını duyurmuş ve önümüzdeki günlerde, tarih belirtmeden yeni bir aşı grubunun Filistin’e ulaşacağını belirtmişti.

Bugün itibariyle 53 bin 593’ü Gazze Şeridi’nde olmak üzere işgal ve abluka altındaki Filistin topraklarında Kovid-19 vaka sayısı 190 bin 316’ya ulaşmış, 537’si de Gazze Şeridi’nden olmak üzere 2 bin 133 kişi ise hayatını kaybetmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X