İsrail’den tartışmalı Gazze raporu

İsrail geçtiğimiz yıl 2 binden fazla Filistinli sivilin hayatını kaybettiği Gazze saldırılarıyla ilgili kendini ‘suçsuz’ gösteren bir rapor yayımladı.

İsrail’den tartışmalı Gazze raporu

Söz konusu rapor, BM’de bu hafta gündeme gelmesi beklenen İsrail aleyhindeki Gazze raporuna karşı bir ön savunma olarak değerlendirildi. 

Konuya ilişkin dünkü kabine toplantısında konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze savaşı sırasında, ‘İsrail ordusunun sivil can kaybını önlemek için elinden geleni yaptığını’ öne sürdü. 

‘Gerçekleri öğrenmek isteyenlerin İsrail’in raporunu okuması gerektiğini’ savunan Netanyahu, ‘İsrail’e karşı temelsiz ve otomatik bir suçlama görmek isteyen varsa BM’nin raporunu okuyarak zamanını boşa harcayabilir’ ifadelerini kullandı. 

Hamas yetkilileri Tel Aviv’in raporuna tepki gösterdi ve  belgenin İsrail’in  Gazze’deki suçlarını temize çıkarma girişimi olduğunu öne sürdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X