İsrail’den Türkiye’ye teşekkür

İsrail Dışişleri Direktörü Dore Gold, İstanbul Beyoğlu’ndaki terör saldırısı sonrası İsrailli ailelere bürokratik işlemlerde ve hastanelerde kolaylık sağlanması ve yaralıların ülkelerine gönderilmesindeki yardımlar nedeniyle Türk hükümetine teşekkür etti.

İsrail’den Türkiye’ye teşekkür

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı sonrası İstanbul’da çeşitli temaslarda bulunan Gold, Türkiye’den ayrılırken havalimanında yaptığı açıklamada, “İsrail Dışişleri Bakanlığı, bir kez daha kendisini geçen cumartesi İstanbul’da gerçekleşen kirli terör saldırısıyla cephe hattında buldu. İsrail güvenlik personeli, ortaya çıkan çok zor şartlar altında kendilerini öncü diplomatlar olarak hizmet ederken buldu. İsrailli temsilciler, ölüleri teşhis etmek zorunda kaldı ve Türkiye’deki Musevi cemaati, ekiplerimizle Türkçeden İbraniceye, İbraniceden de Türkçeye tercümanlık yaptı.” ifadelerini kullandı.

 

Gold, saldırıdan sonra olay yerinde yaptığı incelemelerin Dışişleri Direktörü olarak kendisi için önemli olduğunu belirterek, buradan elde ettikleri deneyimle, “Allah esirgesin, böyle bir olayın tekrar etmesi halinde, böyle zorlu bir görevle başa çıkmakta daha iyi bir noktada olacağız.” diye konuştu.

 

Türkiye ve İsrail’nin, iki ülke insanlarını da tehdit eden teröre karşı ortak mücadele vermesi gerektiğini kaydeden Gold, “İlk olarak ve en çok da sevdiklerinin yanında olmak, onlara yardım etmek isteyen İsrailli ailelere, bürokratik işlemlerde ve hastanelerde, ayrıca yaralıların İsrail’e gönderilmesinde her türlü yardımda bulunan, ekibimizle teröre karşı savaşta nasıl birlikte hareket edilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunan Türk hükümetine hükümetine teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

 

İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı sonrası ABD programını yarıda keserek pazar günü İstanbul’a gelen İsrail Dışişleri Bakanlığı Direktörü Dore Gold, 2 günlük temasların ardından bu akşam ülkesine döndü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X