İsrail’e tam destek

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminin favori iki aday adayı Donald Trump ile Hillary Clinton, önceki gün ülkenin en büyük Yahudi lobi kuruluşunun toplantısında konuştu.

İsrail’e tam destek

Cumhuriyetçi Parti’de başkan adaylığına en yakın isim Trump, seçilmesi halinde İran’la yapılan nükleer anlaşmayı bozacağını söyleyip BM’yi eleştirdi. Trump, ‘BM demokrasi dostu değil. Özgürlüklerden yana değil. Kendi evi ABD’nin olmadığı gibi aynı zamanda İsrail’in de dostu değil’dedi.

Amerikan-İsrail Kamu İşleri Komitesi’nin (AIPAC) yıllık konferansında Trump’tan önce sabah oturumunda Hillary Clinton kürsüye çıktı. Demokrat Parti’nin favori aday adayı Clinton ise Trump’a yüklendi. Clintonr, ‘Her şeyin pazarlığı yapılabilir zihniyetiyle pazartesi günü tarafsız, salı günü İsrail yanlısı ve çarşamba günü ‘kim bilir ne olacağını’ söyleyen bir başkan adayına ihtiyacımız yok’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X