İsrail’i tehdit etti: Nükleer saldırıyla…

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail’i, muhtemel bir savaş halinde nükleer saldırıya eşdeğer bir karşılık vermekle tehdit etti.

İsrail’i tehdit etti: Nükleer saldırıyla…

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Hizbullah’ın “Şehit Liderler Günü” programında, canlı bağlantı ile dev ekrandan taraftarlarına seslendi.

Konuşmasında, Suriye’deki savaşta rejim saflarındaki rolü ve bölgesel gelişmelere değinen Nsrallah, ağırlıklı olarak ise  İsrail’e yönelik açıklamalarda bulundu.

İsrail’in bölgede yaşananları “Sünni-Şii çatışması olarak yansıtmaya çalıştığını” belirten Nasrallah, “İsrail’in edebiyatı ile özellikle Körfez ve Suudi Arabistan olmak üzere Arap basınının edebiyatı birbirine benziyor. İsrail, Suriye’de yaşananları Sünni-Şii çekişmesi olarak yansıtmaya çalışırken kendisini de Sünni dünyasının dostu olarak yansıtmaya çalışıyor” diye konuştu. 

Nasrallah, İsrail’in kendisini daha önce “Hristiyan, Dürzi ve hatta Şii dünyasının yanında yansıttığını ancak Sünni dünyasının hamisi ve dostu olduğunu ilk kez öne çıkardığını” savundu.

İsrail ile savaş ihtimalinden bahseden Nasrallah, ellerinde İsrail’deki birçok noktayı hedef alabilecek kapasitede füze olduğunu dile getirerek şunları söyledi: 

“Sizin Beyrut’u, güney mahallelerini yerle bir etmeniz günler alır. Ancak biz birkaç füze ile sizin Hayfa’daki gaz tankerlerinizi vurur ve on binlerce yerleşimciyi öldürebiliriz. Yapacağımız saldırılar, nükleer saldırıya eşdeğer olur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X