İsrail’in Gazze’yi işgal planına Ankara’dan ilk tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’yi topkeyün işgal planına tepki gösterdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “İsrail’in yayılmacı ve soykırımcı politikasının yeni aşamasını teşkil eden, Gazze’deki askeri harekatını genişletme kararını en güçlü biçimde kınıyoruz.” denildi.

İsrail’in Gazze’yi işgal planına Ankara’dan ilk tepki

Soykırım savaşı yürüten İsrail’de kabine Gazze’yi topyekün işgal planını onayladı.

Tel Aviv yönetimi, yasal sorumluluktan kaçınmak için plana işgal demedi, bunun yerine “kontrol” ifadesini tercih etti.

İsrail’in bu adımına Ankara’dan ilk tepki Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kararın en güçlü şekilde kınandığı ifade edildi.

Açıklamada, “İsrail’in yayılmacı ve soykırımcı politikasının yeni aşamasını teşkil eden, Gazze’deki askeri harekatını genişletme kararını en güçlü biçimde kınıyoruz.” denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X