‘İsrail’in güvenliği önceliktir’

İsrail’e giden ABD Savunma Bakanı Carter’dan, İsrail’e savunma konusunda tam destek geldi. Carter, İsrail’i en gelişmiş askeri sistemlerle donatacaklarını belirtti.

‘İsrail’in güvenliği önceliktir’

BM Güvenlik Konseyi İran ile P5+1 ülkeleri arasında geçen hafta varılan nihai nükleer uzlaşıyı onaylarken, anlaşma konusunda Ortadoğu’daki müttefiklerini rahatlatma turuna çıkan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, İsrail’e gitti. 

Tel Aviv’de İsrailli mevkidaşı Moşe Yalon ile bir araya gelen Ashton daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. ‘İsrail’i savunma yönündeki taahhüdümüz kaya gibi sağlamdır ve aramızdaki ittifak her zamankinden daha güçlüdür’ diyen Carter, ‘Gelişmiş imkanlar sağlamaya devam edeceğiz. ABD, ordumuz ve benim için İsrail’in güvenliği birinci önceliktir. İsrail’in ABD’den daha iyi bir dostu da yoktur. İsrail gelecek yıl bölgede F-35 savaş uçağı uçurabilecek ilk ve tek dostumuz olacak’dedi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, ‘ABD, ordumuz ve benim için İsrail’in güvenliği birinci önceliktir. İsrail’in ABD’den daha iyi bir dostu da yoktur’ ifadelerini kullandı. 

‘SURİYE OMLET GİBİ’

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon’un gündeminde ise Suriye krizi vardı. Suriye’deki çatışmaların dört yılı aşkın süredir devam ettiğini hatırlatan Yalon, Suriye’nin yeniden birleşik bir devlet haline gelmesinin imkansız olduğunu belirtti. Yalon, ‘Biz Suriye’nin eskiden olduğu gibi birleşik ve tek bir devlet haline gelmesine hiç şans vermiyoruz. Suriye’nin omlet haline gelmiş bir yumurta olduğuna inanıyoruz. Omletten de yumurta yapamazsınız’ ifadelerini kullandı. Suriye’nin daha şimdiden yarı-bağımsız unsurlara bölündüğünü söyleyen Yalon, ‘Gelecekte Suriye’de neler olacağından emin değilim. Bunu tahmin etmesi zor. Ancak, kronik istikrarsızlığın uzun bir süre için Suriye’nin ayırt edici özelliği olacağı kesin’diye konuştu

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X