İşsizlik Değil Mesleksizlik Sorunmuş

Türkiye’de çalışmak isteyenler en büyük sorun olarak gösterdiği işsizlik, işadamlarının ise en büyük sorun olarak gösterdiği kalifiye eleman sıkıntısı…

İşsizlik Değil Mesleksizlik Sorunmuş

Türkiye’de çalışmak isteyenler en büyük sorun olarak gösterdiği işsizlik, işadamlarının ise en büyük sorun olarak gösterdiği kalifiye eleman sıkıntısı Aydın’da UMEM Projeleri ile çözülmeye başladı. Aydın’da düzenlenen Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) projeleri kapsamında düzenlenen kurslara katılan 50 kişi diplomalarını aldıkları gün OKT Trailer’de işe yerleştirildi. Yıllardır işsiz olan pek çok kişi diplomalarını aldıkları gün işe kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Türkiye İş Kurumu, Aydın Sanayi Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü ve OKT işbirliğinde işsiz gençlerin ve vatandaşların mesleki eğitim ile istihdam edilmelerini sağlayan UMEM Projesi Beceri kursu kapsamında düzenlenen eğitimleri tamamlayıp sertifika alan kursiyerler OKT’de istihdam edildi. Daha önce hiç kaynak deneyimi olmayan kursiyerler, UMEM projesi ile uzman eğitmenler eşliğinde meslek eğitimi aldılar. Gazaltı Kaynak konusunda el melekesini kazanan kursiyerler, OKT’nin deneyimli personelleri ile uygulamalı olarak eğitimlerine devam ettiler. Eğitimin sonunda kurs değerlendirme komisyonunda bulunan kurs eğitmenleri Bilal Ateş ve Atilla Atlı ile birlikte AYSO Genel Sekreteri Kerem Öden, OKT Fabrika Müdürü Hüseyin Serçe ve İnsan Kaynakları Sorumlusu Kazım Önder kursiyerlerin çalışmalarını incelediler. Programda yapılan uygulama sınavı ile kursiyerlerin kaynak çalışmaları Fabrika Müdürü Hüseyin Serçe tarafından değerlendirildi. Kursu başarı ile geçen kursiyerler, gazaltı ve alüminyum kaynak alanlarında işbaşı yaptılar. İş ve meslek sahibi olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten kursiyerler, artık geçerli bir mesleğe sahip oldukları için geleceğe daha güvenli baktıklarını söylediler. UMEM projesinin Aydın’ın istihdamına ve ekonomik kalkınmasına önemli derecede katkı sağladığını ifade eden AYSO Genel Sekreteri Kerem Öden, “UMEM; kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliğinde hayata geçirilen çok önemli bir istihdam projesidir. Bugün mesleki eğitimlerini başarı ile tamamlayan arkadaşlarımızı istihdama kazandırdık. Yakın zaman içerisinde kursiyerlerimizin ustalık seviyesine çıkacağına inanıyoruz.” dedi. HAKAN MARAŞ: “50 KİŞİYİ DAHA HEMEN İSTİHDAM EDECEĞİZ” UMEM Projesi mesleki eğitimlerinin sanayi sektörünün nitelikli personel ihtiyacının karşılanmasında çok önemli rol oynadığını belirten OKT Genel Müdürü Hakan Maraş, “OKT olarak proje haricinde 50 kişiyi daha fabrikalarımızda hemen istihdam edeceğiz. Başvuruları almaya başladık. Gerek deneyimli personel alarak gerekse de meslek edinmek isteyen gençlerimize kurslar açarak fabrikalarımızda istihdamlarını sağlayacağız. Yakın gelecekte de iş imkanları sunmaya devam edeceğiz. UMEM Projesi mesleki eğitime sahip gençlerimizi şirketimize kazandırmada inanılmaz derecede destek oluyor. Bu tip projelerin yaygınlaştırılmasını umut ediyor, fabrikamızda işbaşı yapan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X