Acar, yazısında şu bilgileri paylaştı:
6331 sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu kapsamında çok tehlikeli sınıfta yer alıp ondan fazla çalışanı bulunan ve üç yıl süreyle ölümlü veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası meydana gelmeyen işyerleri 4447 sayılı Kanun’un ek 4 üncü maddesinde yer alan işsizlik sigortası teşvikinden yararlanabilecektir. Kamu işyerlerine yönelik 4447 sayılı Kanun’un ek 4 üncü maddesinde herhangi bir kısıtlama yer almadığından, bu maddede yer alan işsizlik sigortası teşvikinden şartları sağlayan özel sektör işyerlerinin yanı sıra kamu işyerlerinin de yararlanması mümkün bulunmaktadır.
SGK Genelgesi
Konuyla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçtiğimiz Nisan ayında 2023/18 sayılı “4447 Sayılı Kanunun Ek 4 Üncü Maddesinde Yer Alan İşsizlik Sigortası Primi Teşviki” konulu Genelge yayımlanmıştır. Söz konusu Genelge ile, 3 yıl süreyle ölümlü veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası meydana gelmeyen, çok tehlikeli sınıfta yer alan ve 10’dan fazla çalışanı bulunan işyerlerine sağlanacak işsizlik sigortası primi işveren payı desteğinin detayları açıklanmıştır.
6331 sayılı Kanun kapsamında çok tehlikeli sınıfta yer alıp 10’dan fazla çalışanı bulunan ve 3 yıl süreyle ölümlü veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası meydana gelmeyen işyerlerinin işsizlik sigortası primi işveren payı, teşvikten yararlanmaya esas şartların sağlandığı 3 yıllık süreyi takip eden 3 yıllık sürede %1 olarak hesaplanacaktır.
Olay Gazetesi Yazarı Fatih Acar’ın yazısının tamamı için tıklayın…