İstanbul Başakşehir devlerle yarışıyor

Spor Toto Süper Lig’de 14 haftada 5 gol yiyen İstanbul Başakşehir, Alman ekibi Bayern Münih’in ardından Avrupa futbolunun önde gelen liglerinde en az gol yiyen takım oldu.

İstanbul Başakşehir devlerle yarışıyor

İstanbul Başakşehir, Süper Lig’de çıktığı 14 maçın 10’unda kalesini gole kapadı. Kalesini milli file bekçisi Volkan Babacan’ın koruduğu İstanbul Başakşehir, Gençlerbirliği, Kasımpaşa ve Trabzonspor’dan birer gol yedi, Beşiktaş karşılaşmasında ise 2 golü engelleyemedi.

 

Süper Lig’de 14 haftada 6 galibiyet, 6 beraberlik, 2 mağlubiyet alan İstanbul ekibi, topladığı 24 puanla kendine 4. sırada yer buldu.

 

– Bayern Münih kalesini gole kapadı

Avrupa’nın büyük liglerinde şu ana kadar en az gol yiyen takım Bayern Münih olarak göze çarptı.

İlk devrenin sona erdiği Bundesliga’da kalesinde 17 haftada 4 gol gören Bayern Münih, maç başına 0,23 ortalama yakaladı ve bu alanda zirveye yerleşti. Bavyera ekibinde, 2014 FIFA Dünya Kupası’nda zafere ulaşan Almanya Milli Takımı ile “altın eldiven” ödülünü kazanan ve FIFA Altın Top ödülüne layık görülen Manuel Neuer, bu performanstaki en önemli isim oldu.

Ligde 17 maçta 14 galibiyet, 3 beraberlik alan ve namağlup unvanını koruyan Bayern Münih, İspanyol Josep Guardiola yönetiminde 45 puanla en yakın rakibi Wolfsburg’un 11 puan önünde liderlikte yer aldı.

 

– İstanbul Başakşehir devleri geride bıraktı

Avrupa’nın önde gelen liglerinde, Bavyera ekibinin ardından en az gol yeme ortalamasına sahip takım İstanbul Başakşehir oldu.

Maç başına 0,35 gol ortalaması yakalayan İstanbul Başakşehir, 0,23 ortalaması bulunan Bayern Münih’i takip etti. İstanbul temsilcisi bu performansıyla İspanya’dan Barcelona ve Real Madrid, İngiltere’den Chelsea ve Manchester City ile İtalya’dan Juventus ve Roma gibi takımları geride bırakmayı başardı.

 

– Barcelona ve Juventus üçüncülüğü paylaştı

İstanbul Başakşehir’in ardından Juventus ve Barcelona, Avrupa’nın önde gelen liglerinde en az gol yiyen takımlar olarak dikkat çekti.

Liglerinde 16’şar maça çıkan Barcelona ile Juventus, kalelerinde 7’şer golü engelleyemedi ve 0,43 ortalama tutturdu.

Bu ekipleri, Portekiz’den Benfica ve Porto, Ukrayna’dan Dinamo Kiev ve Shakhtar Donetsk, Rusya’dan Zenit, Fransa’dan Saint-Etienne gibi ekipler izledi.

Avrupa’nın önde gelen liglerinde şu ana kadar en az gol yiyen 10 takım ve ortalamaları şöyle:

  Takım Maç sayısı Yediği gol Ortalama
1 Bayern Münih 17 4 0,23
2 İstanbul Başakşehir 14 4 0,35
3 Barcelona 16 7 0,43
  Juventus 16 7 0,43
5 Porto 14 7 0,5
  Benfica 14 7 0,5
  Dinamo Kiev 14 7 0,5
8 Shakhtar Donetsk 14 8 0,57
9 Zenit 17 10 0,58
10 Saint-Etienne 19 12 0,63

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X