İstanbul Efendisi’yle yeni sezona merhaba!

Bursa Devlet Tiyatrosu, yeni sezon açılışını 4 Ekim’de yapacak. Bursalı sanatseverler, “İstanbul Efendisi“ oyunuyla tiyatro sezonuna “merhaba” diyecek.

İstanbul Efendisi’yle yeni sezona merhaba!

DİLEK ATLI

Bursa Devlet Tiyatrosu yeni sezona “İstanbul Efendisi” adlı oyunla iddialı başlıyor. 4 Ekim’de perde diyecek olan oyun renkli oyuncu kadrosu kadar müzikleri, dansları, ışık ve dekoruyla da dikkat çekiyor. Oyunun yönetmen koltuğunda Bâki Erdi Mamikoğlu yer alıyor.

Basın toplantısıyla sezon açılışını duyuran Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT) Müdürü Ömer Naci Topçu, “Bu sezon, BDT olarak iki yeni oyunla seyircimizin karşısına çıkacağız. İstanbul Efendisi ve 80 Günde Devri Alem oyunları, Bursalı tiyatroseverlerle buluşacak” dedi. Topçu, basın toplantısında şunları aktardı: 

“Kostüm tasarımını Funda Cebi, dekor tasarımını Özlem Karatay’ın yaptığı İstanbul Efendisi ve 80 Günde Devri Alem, birer klasik olsalar da gençlik enerjisi taşıyan, yetişkinler için cazip hale getirilen oyunlar halini aldılar. Bursalı tiyatroseverleri 4 Ekim Salı günü sezona birlikte merhaba demek üzere oyunumuza bekliyoruz. Bilet fiyatlarımızda bir değişiklik yok.”

DEĞERLİ OYUNLAR

Değerli bir oyun sahneye koyduklarının altını çizen Topçu, provaların da izlendiği toplantıdaki sözlerine şunları ekledi: 

“Musahipzade Celal’in kaleme aldığı İstanbul Efendisi’nin yönetmenliğini Bâki Erdi Mamikoğlu yapıyor. Jules Verne’nin ünlü kitabından uyarlanan 80 Günde Devri Alem’in yönetmenliğini ise ben üstlendim. Bunların dışında çocuk oyunlarımıza devam edeceğiz. Oda Tiyatrosu’nda yepyeni oyunlar sahneye konacak. Öte yandan geçen sezon sahnelenen oyunlarımız da devam edecek. Bu yıl mart ayında da adımızı dünyaya duyurmamızı sağlayan Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali’nin 4.’sünü gerçekleştirileceğiz. Tüm bunların dışında farklı sürprizlerimiz de tiyatro severleri bekliyor olacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X