İstanbul Metrosu’nda kadın müzisyene ‘dayak’ iddiası

Müzisyen Gülşah Erol, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul Kadıköy metro girişinde polislerin kendisini terörist, enstrümanını da bomba ilan ederek darp ettiğini” öne sürdü. Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü

İstanbul Metrosu’nda kadın müzisyene ‘dayak’ iddiası

Gülşah Erol’un Instagram hesabından yaptığı paylaşım şöyle: “2 Ağustos’ta 2 polis memuru Kadıköy Metro girişinde enstrümanımı bomba, beni de terörist ilan ederek bir odaya kapattı. Ellerime kelepçe takılıp defalarca yumruklandım ve tekmelendim. Türk bayrağı ile suratıma vurdular, (biz bu ülkenin vatandaşıyız) diyerek… Ya ben? (Müzisyenim kollarıma, ellerime lütfen dikkat edin) dememle daha çok darp edildim. Benim gibi insanlar bu ülkeden gitmeliymiş, ben ve benim gibiler vatan hainiymiş.”

HALİL SEZAİ’DEN TEPKİ…

Gülşah Erol’un alıkonulduğu an, metroda yolculuk edenler tarafından da görüntülenirken, sanatçı Halil Sezai ise sosyal medya hesabından olaya sert tepki gösterdi. Sezai, “Bu muameleyi gören bir kadın, bir çello sanatçısıdır ve dünyanın en naif, uysal insanıdır. Bunu yapanların anaları bacıları yok mu? #yazıklarolsun” mesajını paylaştı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA…

Darp iddiasıyla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise şu açıklamayı yaptı: “2 Ağustos saat 17.40 sıralarında Kadıköy metrosu doğu turnikelerine giden G.E. isimli bayan şahıs; özel güvenlik görevlilerine çantasını bırakmak istemiş ancak görevlilerin çantayı alamayacaklarını belirtmesi üzerine şahıs (bomba mı var) şeklinde bağırmıştır. Devamında kendisini uyarmak için giden polislerden birinin boğazını sıkarak hakaret eden şahıs gözaltına alınmış ve hakkında görevli memura mukavemet, hakaret, kasten yaralama konularında işlem yapılmıştır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X