İstanbul’a 4 yeni metro hattı geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentte 4 yeni metro hattının yapılacağını açıkladı.

İstanbul’a 4 yeni metro hattı geliyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane yerleşkesinde gerçekleştirilen meclis toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2014 Yılı Faaliyet Raporu’nu sundu.

 

Kente yaptıkları ulaşım projeleriyle ilgili bilgi veren Topbaş, 4 büyük metrohattının eş zamanlı olarak yapımına başlandığını açıkladı. Topbaş, Mecidiyeköy-Kabataş metrosunun ihalesinin yapıldığını ve yapım çalışmalarına yakında başlanacağını söyledi.

 

Kadir Topbaş, “14 kilometrelik Dudullu-Bostancı metrosu ile 12 kilometrelik Ataköy-İkitelli metro hatları için de kısa süre içinde ihaleye çıkılacak” ifadelerini kullandı.

 

Ulaştırma Bakanlığı tarafından projelendirilen ve Bakırköy İDO İskelesi’nden başlayıp Bağcılar Kirazlı’ya ulaşacak 9 kilometrelik metro hattına ilişkin de bilgi veren Topbaş, bu önemli hat için ihale süreçlerinin tamamlandığını, yer tesliminin yapıldığını ve inşaat çalışmalarına yakında başlanacağını vurguladı.

 

Taksim Meydanı’ndaki çevre düzenleme çalışmalarının olumsuz hava şartları nedeniyle geciktiğini kaydeden Topbaş, mayıs ayı itibarıyla havaların düzelmesinden faydalanarak düzenleme çalışmalarına başlayacaklarını duyurdu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X