İstanbul’da büyük gün! Dünya’nın gözü Türkiye’de…

Tüm dünyanın gözü bugün İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 14. yarışı olan DHL Türkiye Grand Prix’sinde olacak. Dev yarış saat 13.10’da başlayacak.

İstanbul’da büyük gün! Dünya’nın gözü Türkiye’de…

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 14. yarışı olan DHL Türkiye Grand Prix’sinde start bugün veriliyor. 9 yıl aranın ardından tekrar İstanbul Park’ta podyum kovalayacak pilotlar, izleyenlere yine heyecan dolu anlar yaşatacaklar. 5,3 kilometrelik Intercity İstanbul Park Pisti’nde 58 tur üzerinden yapılacak organizasyon, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle seyircisiz düzenlenecek.

Saat 13.10’da başlayacak Türkiye Grand Prixsi’nde pilotlar önceki gün antrenman turları gerçekleştirirlerken, dün sıralama turlarında yarışa en avantajlı şekilde başlayabilmek için en iyi zamanı elde etmeye çalıştılar.

ŞAMPİYONLUK GELECEK Mİ?
Yağmur altında gerçekleştirilen antrenman ve sıralama turları sonunda 1.47.765’lık zamanıyla Kanadalı pilot Lance Stroll bugünkü yarışa pole pozisyonunda başlayamaya hak kazandı. Şampiyona lideri Hamilton ise yarışa 6. sıradan başlayacak.

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda takımlar sıralamasında Mercedes şampiyonluğunu daha önce ilan ederken, pilotlar sıralamasında İngiliz Lewis Hamilton en önde bulunuyor.

Şampiyonada bugünkü yarışa kadar 9 yarış kazanan ve 282 puanı bulunan İngiliz pilot, bugün şampiyonluğunu da ilan edebilir. İngiliz pilotu, 197 puanlı takım arkadaşı Finlandiyalı Valtteri Bottas ve 162 puanlı Hollandalı Max Verstappen takip ediyor.

Lewis Hamilton, Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix’sinde bugün şampiyonluğunu ilan ederse Formula 1 Dünya şampiyonası’nda üst üste 4, toplamda 7. kez şampiyonluk sevinci yaşayacak.

Kırmızı bayrak kararı

2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası DHL Türkiye Grand Prix’sinde sıralama turları sonunda Kanadalı pilot Lance Stroll bugünkü yarışa ilk sıradan (pole pozisyonu) başlama hakkı kazandı. Şampiyona lideri Lewis Hamilton ise sıralama turlarını liderin 4.795 saniye gerisinde bitirirken yarışa 6. sırada başlayacak.

Intercity İstanbul Park’ta gerçekleştirilen sıralam turları sırasında yağmurun şiddetini artırması nedeniyle pilotlar sıkça spin atma problemi yaşarken, FIA Yarış Kontrol ilk sıralama turunda 2 kez kırmızı bayrak kararı verdi. Yağmurun durmasının ardından güvenlik aracı piste çıkarak asfalt zemini test etti. Daha sonrasında asfalt temizleme işlemleri gerçekleştirilirken, bu işlemlerin ardından sıralama turlarına devam edilmesi kararı çıktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X