İstanbul’da patlama: 6 polis şehit, 5 vatandaş hayatını kaybetti

İstanbul Vezneciler’de, Çevik Kuvvet ekiplerinin geçişi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Patlamada 6 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti. 3’ü ağır 36 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin 4 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da patlama: 6 polis şehit, 5 vatandaş hayatını kaybetti

İstanbul’un Vezneciler semtindeki Şehzadebaşı Caddesi’nde saat 08.40 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi.

Celal Ağa Konağı Oteli önünde bombalı araçla gerçekleştirildiği açıklanan saldırının hedefi, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne nöbet değişimi için giden Çevik Kuvvet ekibiydi.

6 polisin şehit olduğu saldırıda 5 sivil hayatını kaybetti, 9’u polis 36 kişi de yaralandı. Yaralılardan 3’ünün durumlarının ağır olduğu öğrenildi.

ŞEHİT POLİSLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Saldırıda şehit olan 6 polisin isimleri şöyle: ”Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçu ve Yaşar Özlem.”

PATLAMA SONRASI SİLAH SESLERİ

Patlama sonrası bölgeden silah sesleri yükseldi. Ancak bu seslerin saldırının ardından güvenliği sağlamak için havaya ateş açan polislerden geldiği anlaşıldı.

CADDE TRAFİĞE KAPATILDI, METRO HATTINDA AKSAMA OLDU

Patlamanın meydana geldiği cadde trafiğe kapatılırken, Yenikapı-Hacıosman metrosunun Vezneciler istasyonunda hizmet verilmedi.

İSTANBUL VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.

Şahin şöyle konuştu:

“Bugün saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen Çevik Kuvvet polisimizi taşıyan araçlara, bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinde 7 polis, 4 vatandaşımız hayatlarını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 36 kişi de yaralanmıştır. Bunlardan şu anda durumu ağır olan 3 kişidir.”

Yaralıların hepsinin hastaneye kaldırıldığını ifade eden Şahin, “Şu anda olay yerinde yaralımız yok. Olay olur olmaz yaralılar anında hastanelere ulaştırıldı. Başsavcılığımız, bir savcımızın başkanlığında bir ekiple konuyla ilgili adli incelemelerine devam ediyor” dedi.

Ancak sonradan şehit polislerin sayısının 7 değil 6, hayatını kaybeden sivillerin de 4 değil 5 olduğu ortaya çıktı.

 

4 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, olayla ilgili soruşturma çerçevesinde, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine götürüldü.

İKİNCİ PATLAMA SESİ

İlk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyulduğu ve bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia edildi.

Ancak yetkililer bu patlamanın doğalgazdan değil, kontrollü bir şekilde bomba imha uzmanları tarafından gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

BOMBA İMHA UZMANLARI BÖLGEDE

Bomba imha ekipleri, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yaptı.

ARAÇTAKİ ŞÜPHELİ ÇANTA PATLATILDI

Özel kıyafetli bomba imha uzmanı, saldırının düzenlendiği Çevik Kuvvet aracının karşısındaki aracın içinde yer alan çantayı fünyeyle patlattı.

Araçta herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadığı belirlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X