İstanbul’da terör örgütü operasyonu

İstanbul Sultangazi’de, DHKPC terör örgütünün yayın organı Yürüyüş dergisinin ofisine operasyon düzenlendi.

İstanbul’da terör örgütü operasyonu

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin katılımıyla gerçekleştirdiği operasyona, polis helikopteri de havadan destek verdi.

 

İtfaiye ekiplerinin de katıldığı çalışma çerçevesinde tüm duvarları demirle güçlendirilen daireye 90 dakikalık çalışma sonucunda güçlükle giren ekipler, Y.K, E.Y, Ü.Ç, B.E. ve T.S’yi gözaltına aldı. Zanlılar, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

 

Ofiste yapılan araştırmada, örgütün merkez komite ile yazışma yapılan haberleşme odasında yangın çıkarıldığı ve dijital materyallerin imha edildiği tespit edildi. Operasyon sırasında ofistekilerin Yunanistan’daki örgüt yöneticileriyle telekonferans halinde olduğu öne sürüldü.

 

Diğer odalarda bulunan dijital materyallere ise incelenmek üzere el konuldu.

 

Bu arada, operasyon sırasında yüzleri maskeli bazı şüphelilerin sokaklara barikat kurduğu ve dergi bürosunun yakınında ise silah seslerinin duyulduğu bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X