İstanbullu bakana tehdit

Yunanistan’da İstanbul doğumlu Eğitim Bakanı Kostas Gavroglu tehdit mesajları alıyor. Gavroglu milli marş ve dini ritüelleri kaldırmış olmasıyla biliniyor.

İstanbullu bakana tehdit

Son günlerde Yunanistan’ın İstanbul doğumlu Milli Eğitim Bakanı Kostas Gavroglu’na küfürlü tehdit mesajları yağıyor. Kostas Gavroglu’yu hedef tahtasına koyan Yunanistanlı milliyetçiler okul müfredatından milli marşın ve dini ritüellerin kaldırılmasına tepki gösteriyor.

Yunanistan medyasına yansıyan son bilgilere göre son günlerde Milli Eğitim Bakanına ulaşan tehdit mesajlarında artış yaşanıyor. Bu mesajların birçoğunda milliyetçi ve ırkçı içerikler bulunuyor.

‘SALDIRIYA UĞRAYACAKSIN’

Son tehdit mesajlarını gönderen kimliği belirsiz şahıslar yakın zamanda Gavroglu’nun saldırıya uğrayacağı uyarısında bulunuyorlar. Tehdit mesajlarını gönderenler Yunanistan okullarından dini ritüellerle milli marşın kaldırılmamasını talep ediyor.Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanına sert tonda tepki gösteren ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi yeni tehditler karşısında çizgi değiştirdi ve bakana dayanışma mesajları göndermeye başladı.

Kostas Gavroglu aslen İstanbul’lu olan Syriza’lı bir siyasetçi. Geçtiğimiz aylarda geldiği Milli Eğitim Bakanlığı görevinde bugüne dek birçok reforma imza attı. Son haftalardaysa laiklik atağı ile isminden Yunanistan gündeminde söz ettiriyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X