İşte Bursa’daki darbe girişiminin bilançosu!

Bursa Valisi İzzettin Küçük, basınla buluşmasında darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma sürecinde gelinen aşamayı özetledi.

İşte Bursa’daki darbe girişiminin bilançosu!

Vali Küçük, “Bursa’da 906 öğretmen açığa alındı. 177 polis ve 43 yargı mensubu açığa alındı. Gözaltına alınan 5 polisten 1’i tutuklandı. Yargı mensuplarının 24’ü tutuklandı. 11 de asker tutuklandı” açıklamasını yaptı. Sayıların artabileceğini de kaydeden Vali Küçük, görevden almalarla ilgili listenin kendilerine ulaşmadığını belirtti.

Küçük, Orhangazi Üniversitesi’nin ise kayyum tarafından yönetilmeye devam edildiğini kaydetti. 15 Temmuz’da Türkiye’nin kabus gibi bir gece yaşadığını belirten Vali Küçük, Türk milletinin bu badireyi de atlatmayı başardığını ve hayatın mormale döndüğünü kaydetti.,

Vali Küçük, darbe girişiminin olduğu gece Renault’nun Genel Müdürü’nün kendisini telefonla aradığını ve “Ne yapalım? Üretimi durduralım mı?” diye sorduğunu, ancak “Hayır, üretime devam edin” karşılığını verdiğini de söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X