İşte Bursa’nın yeni festival alanı!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, 7 Temmuz’da yenilenmek üzere kapanacak Açık Hava Tiyatrosu yerine düşünülen alanı bugünkü köşesine taşıdı…

İşte Bursa’nın yeni festival alanı!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Daveti… Bu dönem Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı Genel Sekreteri olarak görev yapan meslektaşımız Fehim Ferik yaptı.

“Türkiye’nin en uzun soluklu festivali” sloganıyla 12 Haziran-7Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek 60 yıllık Uluslararası Bursa Festivali’nin son 45 yılını gazeteci olarak izledik.

Bu yılın tanıtılacağı Çelikpalas Oteli’ne giderken tanıklık ettiğimiz 45 yıl gözümüzde canlandı.

Örneğin…

1970’li yıllarda festival Heykel’de başlardı. Yabancı folklor ekipleri Atatürk Caddesi’nden gösterilerle Altıparmak’a iner, Atatürk Stadyumu yanındaki Kültürpark girişinde yürüyüş sona ererdi.

Atatürk Stadyumu’nda yapılan gösterileri 1982’de Bursa Belediye Başkanı atanan rahmetli Ekrem Barışık bugünkü Açık Hava Tiyatrosu’nun olduğu alana taşıdı. Eğimli arazideki seyirciler, toprak alandaki gösterileri izlerlerdi.

Bu arazide…

Barışık döneminde Açık Hava Tiyatrosu yükselince, festival yanında kültür-sanat etkinlikleri için tesis kazanmanın gururu Bursa yaşadı.

1984 yerel seçimleriyle başlayan dönemde festivali organize etme görevini Belediye Meclisi ANAP’lı üyesi Osman Odman üstlendi.Tiyatro ve konser festival programına ilk o dönem girdi.

Ne var ki…

Organizasyonlar Belediye Meclisi Kültür-Turizm Komisyonu bünyesinde meclis üyeleriyle yapılıyordu. 5 Ağustos 1986 günü, çalıştığımız Hakimiyet gazetesinde şu öneriyi ilk olarak gündeme getirdik:

“Bursa Festivali’nin amacına tam olarak ulaşabilmesi, her şeyin daha mükemmel olabilmesi, tanıtımın daha iyi organize edilebilmesi için Bursa Festival Vakfı’nın bir an önce oluşturulmasında fayda görüyoruz.”

Vurguladığımız şuydu:

“Profesyonelce bir düşünce ve eleman takviyesi ile Bursa Festivali’nin sesi çok daha geniş yerlere duyurulabilir.”

1987’de…

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı kuruldu. 1989 seçimi sonrası rahmetli Ömer Ersöz festivale senfoni ve yabancı sanatçıları ekledi.

Bugünlere işte böyle geldik.

Yunuseli Havaalanı festival alanı oluyor

Yaşamın kısıtlandığı pandemi dönemi sonrası festival organizasyonunun sorunları var elbette. Nitekim Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çarşı-pazar gibi sanatçı ücretlerinin de yükseldiğini söyledi.

Aktaş…

7 Temmuz’da yenilenmek üzere kapanacak Açık Hava Tiyatrosu yerine yeni etkinlik alanının Yunuseli Havaalanı olacağını da meslektaşımız Mustafa Özdal’ın sorusuyla açıkladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X