İşte Bursaspor gerçeği! Türkiye’de başka yapan yok…

Altyapının 1 numaralı markası Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmaya devam ediyor… Bursaspor bu sezon TFF 1. Lig ve Türkiye Kupası’nda kendi öz kaynağından yetiştirdiği 26 oyuncuya forma vererek açık ara liderliğini perçinledi.

İşte Bursaspor gerçeği! Türkiye’de başka yapan yok…

ERDAL AKÇAY

1 Haziran 1963’te kurulan ve 16 Mayıs 2010’da Süper Lig şampiyonu olarak Türk futbol tarihini yeniden yazan Bursaspor, altyapıda da ışıl ışıl parlıyor.

Bugüne kadar Türk futboluna sayısız genç yetenek kazandırıp, tüm yaş grubu milli takımları besleyen, yurt içi ve yurt dışına ihraç eden yeşil beyazlı kulüp bu sezon altyapıdan çıkardığı oyuncuları ve sergilediği futbolla taraflı tarafsız herkesten alkış alıyor.

34 FUTBOLCUYA FORMA
Bu sezon 20 lig ve 4 kupa maçının kadrolarında 40 farklı oyuncuya yer veren Bursaspor’da 34 futbolcu süre aldı. Bu isimlerden 26’sı yeşil beyazlı kulübün altyapısından yetişti. Altyapıya dışarıdan gelip A Takıma giren ancak ağır sakatlık geçirip ameliyat edilen 18 yaşındaki Vefa Temel ile bu sayı 27’ye çıkıyor. Önceki sezon transfer edilerek kadroya dahil olan 7 isimden Serdar Özkan ile Recep Aydın ile yollar ayrıldı.

EN ÇOK ALİ OYNADI
Vakıfköy Futbol Akademisi’nden yetişen futbolculardan biri olan Sedat Dursun da sözleşmesini feshederek ara transferde Balıkesirspor’un yolunu tuttu. Bu sezon en çok forma giyen altyapı patentli oyuncu Eintracht Frankfurt ile 1 Temmuz itibariyle geçerli 4 yıllık sözleşme imzalayan Ali Akman oldu. Süresi kadro dışı bırakılan Ali’yi, Emirhan Aydoğan, Burak Kapacak, İsmail Çokçalış, Mehmet Ataberk Dadadakdeniz, Furkan Emre Ünver ile Batuhan Kör takip etti.

İLK HEYECANI YAŞADILAR
Giresunspor deplasman maçında ilk 11’de forma giyen Taha Altıkardeş ile Enes Ünal’ın kardeşi Hasan Basri Ünal ikinci 45 dakikada forma giyerek bir ilki yaşadı. Yine bu maçta Kadir Yiğit ile Şamil Can Bahçeli 7’şer dakika forma giydi. Ayrıca, maç kadrolarına birer kez girmelerine rağmen, Abdülkadir Gül, Hamza Baran Arıkan, Zeynullah Türkay, Bilal Güney, Mustafa Yılmaz ve Enes Gökhan henüz süre alamasalar da Teknik Direktör Mustafa Er’in Türk futboluna sunmaya hazırlandığı yeni yetenekler olarak dikkat çekiyorlar.

 

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Bursaspor yetıştirici tarla bereketlı yetiştırıyor maaşallah futbolcularda bursasporun hakkını verıp kazandırmadan gıtmemeli durust futbolcularda yetişsin unutmasınlarki bursasporu kandırdım dıyen turkıyede kalıcı olamaz parada kazanamaz kazanc helal olacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X